Køkkentjans

Elever i efterskolekøkkenet

At hjælpe til i køkkenet er en naturlig del af at gå på efterskole hos os. Du er sammen med 3 andre elever og det øvrige køkkenpersonale ansvarlige for at stå for måltiderne, oprydningen, rengøringen og alt, hvad der ellers falder ind under køkkenets ansvarsområder. I løbet af et skoleår skal man regne med at være i køkkenet ca. to uger plus lidt ekstra ved behov.

Køkkeneleverne møder kl. 8.00 - ca. 14.30, og igen til aftensmaden fra 17.00 - ca. 20.00, hvor du og de tre andre køkkenelever står for servering af og oprydning efter aftensmaden sammen med en ansat fra køkkenet.

Efterskolens køkkenpersonale vil give dig en grundig instruktion i personlig- og almen køkkenhygiejne.

Vi ønsker at give eleverne en forståelse for vigtigheden i, at man i et team tager ansvar og hjælper hinanden, derudover er det også vores mål, at eleverne får en viden om brugen af forskellige levnedsmidler, madlavningsmetoder og om hygiejne.

Idet eleverne deltager i køkkenets drift, er der et udbygget samarbejde mellem det pædagogiske personale og køkkenpersonalet.

Herunder kan du se en lille fiktiv film om at have køkkenvagt.

Fold ud og se mere