Kostpolitik på Design- & Idrætsefterskolen Skamling

  • Idrætsefterskole med sund hjemmelavet mad

"Man bli´r, hvad man spiser", og derfor har kosten på Design- & Idrætsefterskolen Skamling stor prioritet. Hvis man skal trives, udvikle sig og lære noget, skal de basale behov dækkes og helst på bedste vis.

Vi er fire ansatte i køkkenet, der ønsker at skabe og understøtte sunde kostvaner, som de unge kan tage med sig videre i livet. Ved kostplanlægningen og tilberedningen af maden bliver der taget udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens kostråd, og der lægges stor vægt på, at kosten skal være god, sund, varieret og ernæringsrigtig.

  • Maden på Design efterskolen giver glade efterskoleelever
  • På Design efterskolen samles vi til fælles spisning
  • Idrætsefterskolens spisesal er fyldt med glade elever

Specialkost tilbydes til personer med fødevarerallergi, "seriøse" vegetarer og til personer, hvor kosten spiller en rolle i forhold til deres religion. Desuden tilbydes der individuel rådgivning omkring vægttab og slankekost.

Måltider på efterskolen:

Morgenmad:
Cornflakes, havregryn, havrefras, branflakes, yoghurt, A-38, ymer, ymerdrys, mysli, frisk og tørret frugt, groft franskbrød, rugbrød, knækbrød, forskellige oste, marmelade og honning. Drikkevarer: Mini- og skummetmælk, kaffe og the. Desuden en variation af: hjemmelavet yoghurt, havregrød, blødkogte æg, pålægschokolade og juice.

Formiddagsservering:
Rugbrød, groft franskbrød, pålæg, marmelade, smøreost og frugt.

Drikkevarer: vand, the og kaffe.

Middagsmad:
Middagsmaden består af en varm ret med groft brød og salatbar. Der serveres fisk to gange og vegetarret en´gang om måneden.

Drikkevarer: vand.

Eftermiddagsservering:
En variation af: grovboller, groft franskbrød, knækbrød, marmelade, ost og frugt.

Aftensmad:
Rugbrød, fem slags pålæg med diverse tilbehør, fiskepålæg eller en ret med fisk, salat (grøn salat, pastasalat, bulgursalat, rissalat, o.l.), grøntstave, 2-3 lune retter.

Drikkevarer: vand, mini-, skummet- og kærnemælk.

Aftenservering:
En variation af: knækbrød, groft brød, ost, marmelade, honning og frugt.

Drikkevarer: vand, the og kaffe.

Når du har fødselsdag, skal det selvfølgelig fejres, derfor laver køkkenet en lagkage, som du kan dele med dit hus.

Elever i efterskolekøkkenet

Som elev på Design- & Idrætsefterskolen Skamling, får du fornøjelsen af at være en del af køkkenteamet ca. to uger i løbet af skoleåret, hvor du sammen med køkkenets personale og tre andre elever deltager i den daglige madlavning, opvask og rengøring. Du deltager ikke i undervisningen i de dage, men du skal holde dig ajour med, hvad der sker i timerne, da du skal aflevere de samme skriftlige opgaver som dine klassekammerater.

Læs mere om at have køkkentjans på Design- & Idrætsefterskolen

Fold ud og se mere
Livets gang med fællesskab på Idrætsefterskole