Envis10n

Mere virkelighed på skoleskemaet

På Design- & Idrætsefterskolen Skamling ser vi ikke 10. klasse som en afslutning på folkeskolen – men snarere starten på en ungdomsuddannelse og det virkelige liv. Derfor putter vi mere virkelighed og mindre teori på 10. klassernes skoleskema. Det gør vi med det nye koncept ENVIS10N. 

ENVIS10N er en speciel og projektorienteret 10. klasse. Konceptet er en nytænkning, der betyder, at der i fremtiden er større fokus på læring – og ikke i så høj grad på undervisning. Den nye 10. klasse byder derfor på principper som mere projektarbejde, plads til fordybelse, entreprenørskab, virksomhedssamarbejde, innovation og højere grad af valgmulighed for den enkelte – når det gælder arbejdsform, niveau osv.

Hvad vil du bruge din fremtid på?

Med særlige interesseforløb, besøg i erhvervslivet og gennemførelse af konkrete projekter sætter den nye 10. klasse også fokus på at spore eleverne ind på fremtidige uddannelsesveje. Og på den virkelighed, der møder dem efter efterskoleopholdet.

”Det er et særdeles vigtigt mål for os, at hver eneste elev bliver klogere på, hvad fremtiden - efter opholdet her - skal bruges på.” 

Her på efterskolen gør vi i forvejen et stort nummer ud af at finde frem til den enkelte elevs særlige potentialer, og året igennem er der personlige samtaler lærere og elever imellem, ligesom uddannelsesvejledningen er et evigt tilbagevendende tema.

Fold ud og se mere
  • Efterskole med 8. klasse, 9. klasse og 10. klasse