fbpx
Barndomsdrømmen blev til virkelighed på Designlinjen

Barndomsdrømmen blev til virkelighed på Designlinjen

Da Sarah Ottesen var omkring 8 år, var pengene i hjemmet knappe, og hun måtte være kreativ med gamle lagener, nål og tråd for at kunne forkæle sig selv med flotte kjoler ligesom sine jævnaldrende. Det blev starten på en stor interesse for design og beklædning. En interesse, der kun blev større og mere virkelig på Design- & Idrætsefterskolen Skamlings designlinje.

I dag er Sarah Ottesen fra Aarhus allerede godt i gang med at udleve drømmen om en fremtid inden for design- og skrædderfaget. Hun studerer til beklædningshåndværker i Sønderborg og har netop fået læreplads på Aarhus Teaters skræddersal.

Det startede på designlinjen

I skoleåret 2014/15 kunne man finde Sarah på Skamlings designlinje, og ifølge Sarah var det netop efterskoleopholdet, der gav hende et skub i den rigtige retning:

”Det betød og betyder rigtig meget. Det var et super godt år, som jeg aldrig glemmer. Skamling gav mig et kæmpe skub til at komme i gang med at skabe et liv for mig selv. Jeg blev meget selvstændig og er Skamling yderst taknemmelig den dag i dag.”

Sarah var ikke i tvivl om, at skoleåret skulle tilbringes på Skamling, da det var dér, hun kunne få flest timer i designlokalet, omringet af symaskiner, målebånd og kreative hjerner. Og alle timerne gav pote – for hun fik et godt grundlag at bygge videre på:

”Det var min yndlings-tid – det var det virkelig! Det var noget, jeg så frem til hver morgen og noget, jeg var ked af at skulle forlade, når timerne var slut. Designlokalerne var mit yndlingssted at opholde mig på skolen.

Alle de basic ting, vi lærte, gav mig mod på at arbejde videre med faget, og det har gjort, at jeg som 16-årig fik mig et fuldtidsjob som syerske hos en brudekjoledesigner. Det har jeg de skønne lærere på designlinjen at takke for.”

Drømmen udleves

Året på designlinjen gjorde, at Sarah aldrig var bagud i klassen på sin uddannelse. Men det var ikke kun de håndværksmæssige færdigheder, der blev styrket. Sarah blev i løbet af efterskoleopholdet også mere selvsikker og åben. Egenskaber der har hjulpet hende til at få fuld fart i karrieren allerede:

”Jeg er allerede i fuld gang med min fremtid. Ved siden af min læreplads på teateret har jeg lige åbnet firma op som selvstændig designer og skrædder og er i fuld gang med at lave nye kollektioner og trade-aftaler med diverse fabrikanter.”

NYHED: Designdrømmen på Skamling kickstartede Sarahs designkarriere. Hun har netop slået dørene op for sit helt eget skrædderi i Odense. Læs historien her og bliv klogere på, hvad et år på Skamling kan føre til.

Find os på Instagram